Ontharing

Harsen en waxen is hetzelfde. Het verwijderen van ongewenst lichaamshaar en door middel van een kleverige substantie. Een haar wordt met hars helemaal verwijderd. Een voordelig bijeffect van harsen of waxen is dat tijdens het harsen dode huidcellen worden meegenomen, waardoor de huidgezond en glad zal worden. Hoe snel de haargroei terugkeert is bij iedereen verschillend. Gemiddeld kun je rekening houden met drie tot acht weken. Het aangroeien gebeurt altijd wel met een zachte (haar)punt zodat je, in tegenstelling tot scheren, na harsen nooit harde stoppels zult hebben. Haren komen door het harsen terug met een relatief dunne haarpunt waardoor de haargroei ook optisch minder lijkt.

 

Volledig menselijk en zeker bij mannen heel natuurlijk maar op sommige plaatsen niet zo gewenst. En juist op die plaatsen op ons lichaam hebben we het ook niet meer nodig. We leven tenslotte niet meer in de oertijd waar haar ons bescherming bood en warm hield. De mens heeft op veel plaatsen al haargroei verloren maar voor de evolutie zo ver is dat alle ongewenste lichaamsharen van nature niet meer groeien, zijn we wel weer even verder. Tot die tijd zijn wij er voor je met diverse behandelingen om van dat ongewenste haar af te komen.

Behandelingen

Het wil overigens niet zeggen dat je pas na 3-8 weken de eerste haren zult zien. Haren groeien namelijk niet allemaal tegelijk. Op het moment dat je harst, zal een deel van de haren in rust zijn en geen enkele groeiactiviteit vertonen. Een ander deel is wel al aan het groeien maar nog te kort en niet te zien. Wil je liever geen ongewenst lichaamshaar, zoals op de rug tijdens je zomervakantie? Begin dan op tijd met harsen. Het beste is een kuurtje van 4 maal elke 2-3 weken harsen en je zult waarschijnlijk haarvrij blijven tijdens je vakantie, mits die niet te lang duurt.

 

Zorg ervoor dat je haren niet te lang zijn maar ook niet te kort. Een ideale lengte is 0,5 – 1 cm.