Ontharing

Waxen en harsen. Fijn ontharen in Oosterhout!

Harsen en waxen is hetzelfde. Het verwijderen van overtollige lichaams- en gezichtsharen door middel van een kleverige substantie. Een haar wordt met hars helemaal verwijderd, dus ok de wortel. Een voordelig bijeffect van harsen of waxen is dat tijdens het harsen dode huidcellen worden meegenomen, waardoor de huid zacht en glad zal worden. Hoe snel de haargroei terugkeert is bij iedereen verschillend. Gemiddeld kun je rekening houden met drie tot acht weken. Het aangroeien gebeurt altijd wel met een zachte (haar)punt zodat je, in tegenstelling tot scheren, na harsen nooit harde stoppels zult hebben. Haren komen door het harsen terug met een relatief dunne haarpunt waardoor de haargroei ook optisch minder lijkt. Bij Scorel No 37 zit je goed wanneer het gaat om waxen en harsen. Fijn ontharen in Oosterhout!

Behandelingen

Volledig menselijk maar op sommige plaatsen niet zo gewenst. En juist op die plaatsen op ons lichaam hebben we het ook niet meer nodig. We leven tenslotte niet meer in de oertijd waar haar ons bescherming bood en warm hield. De mens heeft op veel plaatsen al haargroei verloren maar voor de evolutie zo ver is dat armen, benen, de bovenlip en andere lichaamsdelen haarloos zijn, zijn we wel weer even verder. Tot die tijd zijn wij er voor je met diverse behandelingen om van dat ongewenste haar af te komen.

Het wil overigens niet zeggen dat je pas na 3-8 weken de eerste haren zult zien. Haren groeien namelijk niet allemaal tegelijk. Op het moment dat je harst, zal een deel van de haren in rust zijn en geen enkele groeiactiviteit vertonen. Een ander deel is wel al aan het groeien maar nog te kort en niet te zien. Wil je gladde en zachte benen tijdens je zomervakantie? Begin dan op tijd met harsen. Het beste is een kuurtje van 4 maal elke 2-3 weken harsen en je zult waarschijnlijk haarvrij blijven tijdens je vakantie, mits die niet te lang duurt.

Zorg ervoor dat je haren niet te lang zijn maar ook niet te kort. Een ideale lengte is 0,5 – 1 cm.